Arnold Blits

oprichter en directeur Blits Group

De echte uitdaging is om de leider te worden die je zelf zelden of nooit hebt gehad.

Al meer dan 30 jaar is business expert Arnold Blits (1962) gefascineerd door de vraag: 'Wat creëert daadwerkelijk succes?' Zijn diepgaand zoeken naar antwoorden heeft geleid naar een compleet eigen gedachtegoed waarmee inmiddels honderden organisaties in binnen- en buitenland grote resultaten realiseren. Hij creëert concreet het soort leiderschap en commercie dat het volle potentieel van een bedrijf naar boven brengt.

Via training, consultancy en coaching leert hij managers om de leider te worden die ze vaak zelf nooit gehad hebben. Directies laat hij zien hoe cruciaal de rol van een sterk midden­management is en wat zij wel of juist niet moeten doen om goede 'sergeanten' te creëren. Commerciële mensen leert hij hoe ze op een veel dieper niveau relaties kunnen maken met (potentiële) klanten en hoe ze daadwerkelijk van concurrenten kunnen winnen zonder marge weg te geven. Bij opdrachtgevers staat Blits bekend om zijn impactvolle aanpak met verbluffende resultaten. Vaak weet hij zelfs bij ingewikkelde problematieken of gecompliceerde mensen 'wonderen' te verrichten. Lees meer hierover bij de ervaringen van klanten op deze website.

Blits gaat uit van de realiteit en niet van wat goed klinkt, gangbaar is of van wat bepaalde modellen zeggen. Hij doet daarbij een appèl op ieders gezond verstand. Hij nodigt mensen uit tot kijken, nadenken en zich dingen (opnieuw) afvragen. Pas dan kunnen bestaande paradigma’s worden ingeruild voor nieuwe, vaak baanbrekende inzichten met bijbehorende grote resultaten. 

Arnold Blits is oprichter en directeur van Blits Group. Samen met zijn team werkt hij als consultant, trainer, executive coach of gastspreker en in sommige situaties als interim directeur voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Zijn missie hierbij is het creëren van succesvolle bedrijven met zoveel mogelijk 'leiders voor wie we het doen'.