De leider voor wie we het doen

Uitgerekend in een tijd waarin we worden doodgegooid met het onderwerp leiderschap, maken we in onze eigen praktijk maar zelden leiders mee van wie we persoonlijke erkenning zouden willen. Als we het überhaupt al krijgen. Waarom is dat zo? Hoe kun je zelf de leider worden die je misschien nooit hebt gehad? En dat ook nog in bedrijven die vooral gerund lijken te worden door managementsystemen?

Arnold Blits laat ons in zijn boek ‘De leider voor wie we het doen’ de realiteit achter de façade van ons werkende leven zien. Zijn baanbrekende beschouwingen over sergeanten, übermanagers, weesleiders en microtopmanagers weerspiegelen wat we dagelijks meemaken, maar nauwelijks in woorden kunnen vatten. Al na de eerste pagina’s denk je: ‘Waarom is dit nooit eerder op papier gezet?’.

 

 

 

download boek

 

Het boek is nu tijdelijk als PDF gratis te downloaden!

Of bestel het rechtstreeks bij BOL.COM voor € 17,95.

 


Lees onderstaande reviews op diverse boekensites:


Klasse boek, pijnlijk herkenbaar.

Ik had nog nooit van Arnold Blits gehoord. Maar de situaties die hij in zijn boek beschrijft zijn voor mij ongelooflijk realistisch. Vooral de serie over de microtopmanagers vond ik zeer verhelderend. Ik heb met dat soort bazen te maken en voor je het weet loop je op ze leeg! Zelf ben ik een middenmanager en zeker na het lezen van de inleiding (echt doen!) begrijp ik wat er nodig is en waar het aan ontbreekt. Ik ga dit boek ook aan mijn leidinggevende geven. Op zich een goeie vent, maar ook hij kan wel wat inzichten gebruiken. Het boek leest lekker, ook al zijn de boodschappen soms best heftig. Zeker als je gaat nadenken over de erkenning die we allemaal nodig hebben, maar vaak niet krijgen.

Bijzonder raak boek over leiderschap.
In dit bijzondere managementboek van vind je géén modellen, makkelijke how-to oplossingen of het eindeloos uitkauwen van dezelfde principes. Ik heb dit boek werkelijk verslonden omdat auteur Arnold Blits ongelooflijk helder beschrijft wat er in leiderschap vaak misloopt, hoe dat komt en wat de gevolgen zijn. Ik zou in dit verband ook zeker de inleiding goed lezen, er staan hele boeiende inzichten in over wat er mist in veel organisaties. Veel van zijn inzichten over het middenmanagement hebben me (ik ben een directielid) flink aan het denken gezet. Blits geeft veel invalshoeken over leiderschap die ik nog niet eerder ben tegengekomen. Kortom: voor simpele oplossingen of beloften moet je dit boek niet kopen. Maar als je op zoek bent naar meer diepgang over leiderschap met een zeer realistische kijk, dan raad ik je dit boek ten zeerste aan. Het boek leest lekker. Want hoewel de inzichten serieus zijn, weet Blits de boodschap op een goed geschreven en vaak ook humoristische wijze te vertellen.

Helemaal anders.
Dit boek is helemaal anders dan alle andere managementboeken die ik heb gelezen. In 'De leider voor wie we het doen' wordt er geen opsomming gemaakt van goede en slechte technieken, maar er worden eerder verhalen/anekdotes aangehaald waar iedereen die een minimum aan werkervaring heeft zich in kan herkennen. Opeens besef je hoe belachelijk een bepaalde situatie eigenlijk is, of hoe een bepaalde situatie waar je momenteel op het werk mee verveeld zit mogelijk zal eindigen. Het boek bestaat uit ongeveer 30 korte hoofdstukken waar telkens een andere zeer praktische situatie wordt besproken. Sommige hoofdstukken sluiten af met een verrassende open einde, waarbij de lezer wordt uitgenodigd om nog even verder te denken over het besproken onderwerp. Dit boek is niet geschikt voor managers die een boek zoeken waar tips en trics met de lepel worden gegeven. Dit boek is eerder gericht aan (potentiële) managers die een situatie beter en vanop een afstand willen begrijpen. Dit boek is vanwege de aparte schrijfstijl en inhoud zeker een aanrader voor alle (potentiële) managers.

Eindelijk een managementboek met humor!
Ik ben niet zo van de managementboeken, omdat ze vaak vrij theoretisch en lang zijn. Maar "de leider voor wie we het doen" is eindelijk een boek dat vlot leest en bovendien grappig is. Het is ook zo toegankelijk omdat het herkenbaar is in de dagelijkse praktijk. Dingen die ik ingewikkeld vind bij het leidinggeven worden daardoor eigenlijk heel simpel, heerlijk! Binnenkort hebben we een inspiratiesessie met de afdeling en dan gaan we zeker dit boek bespreken. Hopelijk geniet iedereen er dan net zo van als ik heb gedaan!

Onmisbaar en duidelijk.
Wat gebeurt er tussen mensen en waarom. Wat zijn relaties, hoe leg je relaties, wat is de waarde van relaties in de ware zin van het woord. Dit boek maakt helder waarom truc's, tactieken en andere managementboeken onbegrijpbaar en niet transparant zijn. Waarom truc's en tactieken niet werken. Een must voor de leider en zijn personeel.

De wereld op z'n kop....
Dat is het gevoel dat je krijgt bij het lezen van dit verrijkende boek. Ik heb het voorrecht gehad om aan trainingen van de auteur te mogen deelnemen. Arnold Blits slaagt erin om iedereen die hij traint op een andere manier naar de wereld en zijn/haar eigen gedrag te laten kijken. Gangbare management-, en communicatieregels worden op scherpe en inzichtelijke wijze ontleed, waardoor je de echte werkelijkheid gaat zien. In dezelfde vaart waarin de schijnbare werkelijkheid ontleed wordt, worden de brokstukken weer op een andere manier in elkaar gepast waardoor het wel klopt. En voilà: een nieuw en beklijvend inzicht is verkregen. Met dezelfde begrijpbare kernachtigheid waarin je de trainingen ondergaat, is ook dit boek geschreven. Geen lekker klinkende termen die wel goed voelen maar eigenlijk te veel (en daardoor niets) zeggen. Toegankelijk, puntig en humorvol. Dat is de manier waarop dit boek je inzicht geeft in managementgedrag dat je dacht te begrijpen maar waar je toch elke keer opnieuw tegenaan loopt. Laat je niet misleiden door mooie woorden en glossy schijnwerkelijkheden van de boeken van allerlei goeroes die je alleen maar een goed gevoel geven. Koop dit boek en je zult versteld staan hoe je leert te begrijpen wat je eigenlijk allang wist.

Een tipje van de sluier.
Arnold, proficiat met je eerste boek. Ik zeg met opzet je eerste want zoals ik tijdens de trainingen heb geleerd bevat het boek nog maar een klein deel van je gedachtegoed. Ik hoop dat er meer volgt!. Dit is een boek vol sprekende voorbeelden uit de praktijk van leiderschap. Door de verscheidenheid aan voorbeelden zeer herkenbaar voor velen. De stijl van schrijven roept er toe op om na ieder hoofdstuk ruim de tijd te nemen om na te denken. Hoe acteer ik zelf in die situaties?, hoe reflecteren bepaalde voorbeelden op ons bedrijf?? Het leest lekker weg en met gevoel voor humor geschreven. Ik zou je willen aanmoedigen om door te gaan met schrijven. Je hebt ons nog zoveel te vertellen en te leren, je mag het niet allemaal voor jezelf houden..!!!!

Eindelijk een managementboek dat werkelijk iets toevoegt.
Als manager heb ik inmiddels heel wat boeken over leiderschap en management versleten. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe inzichten waarmee ik als manager kan blijven groeien. Helaas blijven de meeste managementboeken steken in het eindeloos herhalen van een paar eenvoudige principes. Meestal kun je volstaan met het lezen van de samenvatting, want de rest een uitgebreide herhaling van zetten. Hoe anders van opzet en inhoud is dit verrassende boek over leiderschap van Arnold Blits! Het is geen dik boek (heerlijk...) maar qua inhoud biedt vrijwel iedere pagina nieuwe inzichten die je bestaande opvattingen over leiderschap behoorlijk overhoop halen. In zijn inleiding maakt de auteur duidelijk waarom in zijn optiek de voornaamste taak van directie het ontwikkelen van een sterke laag middenmanagers betreft. Blits noemt hen 'sergeanten'. Aanvankelijk dacht ik 'wat een onzin, dat is uitgerekend de groep in mijn bedrijf vaak maar matig functioneert'. Maar gaandeweg ontdekte ik dat Blits wel akelig veel rake verbanden laat zien die hout snijden. Hij heeft me ongelooflijk aan het denken gezet over de werkelijke rol van het middenmanagement en wat dit voor mij (hoger management) betekent. Het valt me op dat Blits de werkelijke, en dus complexe, praktijk van management niet uit de weg gaat. Zo beschrijft hij in de hoofdstukken over microtopmanagers gedetailleerd waardoor deze managers zo desastreus zijn voor hun ondergeschikten en bedrijf. Vooral medewerkers en managers in grotere organisaties zullen dit type manager herkennen. Een ander fraai hoofdstuk waar ik persoonlijk veel aan heb gehad was het stuk over 'Waar blijft de Grote Plop?' Een situatie die ik zelf onlangs nog heb meegemaakt. Helaas had ik toen nog niet de praktische adviezen van Blits gelezen, want die hadden me zeker geholpen. Het lijkt me niet handig om bij ieder hoofdstuk aan te geven wat het mij aan nieuwe inzichten bracht. Ik raad je aan om het boek gewoon zelf te lezen. Overigens leest het boek heel lekker weg. Want ondanks de vele serieuze boodschappen, zit er ook veel humor in en is het boek voorzien van toepasselijke illustraties.

Praktisch en verrassend
Eindelijk een boek over hoe leiderschap echt in elkaar zit. Een bundel van hele pakkende en herkenbare verhalen die je ogen doen openen. En tegelijkertijd een handvat om aan de slag te gaan met je eigen situatie.

Noodzaak van middenmanagement
Mensen hebben persoonlijke erkenning nodig om tot ontplooiing te komen. Op het werk krijg je die erkenning door feedback van je directe leidinggevende. Soms echter gebruikt de top van bedrijven te veel info afkomstig uit managementsystemen. Metingen en afrekenmodellen worden door hen betrouwbaarder geacht dan de intermenselijke vaardigheden en kennis van de direct leidinggevende, aldus de auteur. Op basis van zijn ervaringen als trainer/consultant geeft hij situatieschetsen en adviezen om een sterk middenkader te creëren, dat de vrijheid heeft om in te spelen op individuele verschillen. Daardoor zal bij de betrokkenen de motivatie om wat extra's te doen toenemen. Zodoende ontstaat er dan meer draagvlak om te reageren op piekmomenten of initiatieven en (gewijzigde) wensen van medewerkers en klanten. De soms licht ironische toon nodigt managers en adviseurs uit om het geschetste op de eigen werksituatie (frustratie?) te betrekken en mensen niet meer te manipuleren als de machtspositie, fout, visie of ander stereotiepe ding waarmee men moet samenwerken.

Dit boek zorgt voor een lege boekenkast
Als je dit boek gelezen hebt, kun je al je managementboeken wegdoen. Misschien krijg je er nog een leuk bedragje voor op de rommelmarkt. Arnold Blits legt bloot waar het bij leiderschap om gaat, en toont dus ook direct waar ons huidige leiderschap faalt. Het boek begint met de schijnbaar eenvoudige boodschap: managers moeten sergeants worden die voor persoonlijke erkenning zorgen. Maar in de korte essays die volgen laat hij zien welke krachten, machten, types en systemen deze eenvoud frustreren, en hoe moeilijk het eigenlijk is om zo'n sergeant te zijn. Want dat betekent dat je in de realiteit verantwoordelijkheid hebt voor je resultaten en je fouten. In de slipstream haalt hij ook nog even wat bekende managementtheorieën onderuit.Na dit boek weet je waarom je doodongelukkig bent op je werk, of waarom je elke dag met plezier opstaat.

De leider voor wie we het doen. Of toch andersom?
Zoals de titel al zegt. Ik vond het boekje in eerste instantie lekker in de hand liggen. Het voorwoord van Dhr Smalhout las makkelijk weg. De inleiding van de schrijver zelf was taaie kost om door te komen. De voorbeelden die de schrijver gaf waren wel herkenbaar. Maar vaak verzandde het weer in hetzelfde. Ik had juist graag meer voorbeelden gezien van de leider voor wie we het doen en waarom dit dan komt. Het boekje las niet heel makkelijk weg. De afwisseling van schrijfstijl viel ook erg op. volzinnen met moeilijk taalgebruik wisselde af met zeer vlot leesbaar taalgebruik. Ook voegden de plaatjes vrij weinig toe. Kortom het voegde op management vlak vrij weinig voor mij toe. Wel was ik zeer te spreken over de vlag die uitgestoken werd voor het middenmanagement (de zogenaamde sergeanten).

Zeer nuttig boek over leiderschap
Het is ongelooflijk hoeveel zinnige, ware (en dus rake) inzichten Arnold Blits in dit boekje van 122 pagina's over leiderschap weet te vertellen. Ik ben zelf al jarenlang een middenmanager, een 'sergeant' zoals Blits het noemt. En ik ervaar dagelijks hoe lastig het is om echt leiding te geven in een organisatie die vanuit 'boven' de meest gekke systemen op je los laat. In zijn boek 'De leider voor wie we het doen' laat Blits zien wat er vaak misloopt, hoe dat komt en wat je er aan kan doen (en soms ook niet). Heel verhelderend vond ik zijn inleiding, waarin de cruciale rol van vooral het middenmanagement prachtig beschreven wordt. De boeiende drieluik over de microtopmanagers was weliswaar ontluisterend, maar (helaas) zeer herkenbaar. Hierdoor voel ik me gesterkt en heb ik minder het gevoel 'Ben ik nou gek, of de rest?' Ik vind veel van zijn inzichten over leiderschap vernieuwend. Op de een of andere manier weet Blits heel helder te beschrijven wat er echt aan de hand is. Hij schuwt niet om bestaande principes flink op z'n kop te zetten. Je merkt dat Blits kijkt naar realiteit en niet of het volgens een of andere theorie of model zou moeten kloppen. Sterker nog, in het hele boek kom je geen model tegen! Wel veel inzichten, oplossingen en voorbeelden. Afgewisseld met humoristisch geschreven columns. Dit boek kan ik je echt aanraden als je houdt van nieuwe inzichten en een stuk diepgang op het gebied van hoe leiderschap werkt in de dagelijkse praktijk van veel managers.

 


download boek